Starea de bine de acasă - cu Roxana Deac

Postat de Mihaela Sfat pe data de

Pe Roxana am descoperit-o în mediul online și m-am îndrăgostit iremediabil de modul în care și-a amenajat casa. O ambianță atât de plăcută, liniștitoare, un aer de familie în care ți-ai dori să îți petreci diminețile învăluit în miresme de pâine prăjită sau serile în arome vanilate. Nu puteam să nu o chestionez, să ne povestească ce înseamnă pentru ea starea de bine de acasă. Mulțumesc, Roxana!❤️

 

Cum definești ”starea de bine de acasă”?

Citeam zilele trecute că mai mult de 40% din oameni asociază casa lor cu un miros specific care crează sentimentul de acasă. Si pot să spun că mă încadrez în cei 40%. Starea mea de bine este dată de aroma vanilată din casă și de caldura dată de cromatica folosită în amenajarea locuinței.

Cum ajută o amenajare cosy a casei să ne dea un boost stării de bine?

Toate stările noastre le putem transpune în casă prin culori - pereții, obiectele
texturi, imprimeuri sau decorațiunile alese (plante, tablouri, vaze etc). Practic când ajungi acasă cauți să te relaxezi, să ai o stare de calm iar cromatica folosită în casă este crucială. Pe mine mă încarcă de energie parterul casei fiindcă este inundat în lumină de dimineața până seara. Iar cromatica folosită, canapeaua galben nude, mult lemn și multe plante ajută la crearea acestui sentiment de cosyness.

Cel mai mare răsfăț acasă

Să am mereu flori proaspete în vaze, prezența lor îmi induc o stare de bine și de liniște.

Ce nu îți lipsește niciodată din casă?

Lumânări! În fiecare seară ador să aprind una, îmi schimbă instant starea.

”Acasă” in 3 cuvinte

Familie, siguranță, liniște.

Care este elementul de decor care îți dă instant o stare de bine? 

Lumânările, nu doar pentru aroma și lumină ci și pentru ambianța pe care o conferă. Iar dacă dorești să ai parte de sentimentul acela de hygge, danezii recomandă cel puțin 5 lumânări aprinse deodată.

Cum ne construim ”starea de bine de acasa” in preajma toddlerilor?

Hmm, tricky one😂  încă nu am reușit pe deplin, dar în tot haosul este și ceva minunat. Pentru mine starea de bine este cafeaua fierbinte servită în pat în timp ce Ana se joacă lângă mine sau seara după ce o adorm îmi aprind lumânarea preferată și citesc.

Photo credit: Roxana Deac.

← Postare mai veche Postare mai nouă →