3 obiceiuri sănătoase pentru o stare de bine acasă

Postat de Mihaela Sfat pe data de

Odată cu pandemia multe dintre obiceiurile noastre s-au schimbat. Multe rutine au dispărut, au apărut altele noi, tot acest an care a trecut de la începutul pandemiei și până în prezent a fost un rollercoaster al schimbărilor și al adaptării la o nouă realitate.

Casa sau acasă s-a transformat în birou, restaurant, loc de joacă, școală, sală de meeting, sală de sport fără a avea la îndemână vechile obiceiuri de a ne relaxa. 

Dar cum putem profita de tot ce ni se întâmplă și să ne transformăm rutina pentru a avea o și mai bună ”stare de bine” acasă? Îți ofer 3 idei :)

Investeste timpul petrecut în drumul spre serviciu în rutina ta de îngrijire

Munca de acasă poate însemna în multe zile mai multe ore petrecute îndeplinindu-ne sarcinile și mai puțin timp alocat familiei și relaxării personale. 

Cum ar fi ca timpul petrecut în mașină sau în mijlocul de transport în comun pe care îl petreceai în fiecare zi dimineața și după-masa în drum spre serviciu să ți-l aloci ție?

 

Cum poți maximiza acest timp și să te bucuri de el?

Poți apela la scurte sesiuni de stretching, ori înainte de a te apuca de muncă ori dupa ce ți-ai finalizat ziua de muncă sau chiar să faci scurte programe de antrenament. Online găsești o sumedenie de video-uri care te pot ajuta în acest scop. Eu am descoperit-o recent pe Youtube pe Pamela Reif, e tot ce am nevoie :)

 

Ia o gură de aer proaspăt cât de des poti

Chiar dacă perioada cu pandemia nu ne e de foarte mare ajutor și nu putem face prea multe și prea dese excursii, plimbările sunt binevenite și au darul de a ne împrospăta starea de spirit. Nivelul de oxigen din sânge crește și o dată cu el și nivelul de serotonină sau așa numitul hormon al fericirii. Mai mult oxigen în plămâni poate ajuta la o mai bună funcționare a creierului.

 

Creaza un mic spa la tine acasa 

Mersul la spa a devenit un vis frumos în ultima perioadă pentru cei mai mulți dintre noi. Însă cum ar fi să ne creăm micul nostru spa de acasă?

Un duș cald seara înainte de culcare sau de ce nu, o baie cu multă spumă, o exfoliere corporală cu o perie de corp, o hidratare a pielii. Poți crea o adevărată oază de relaxare adăugând puțină muzică și o lumânare parfumată.

 

 

Love,

M.

 

Photo credit R ARCHITECTURE on Unsplash & Roberto Nickson on Unsplash & Kelly Sikkema on Unsplash  

Postare mai nouă →